11. Jim Ongena

09 Maart 2018

11. Jim Ongena

36 jaar - IT-consultant - Dilbeek

Wie ben ik?

Na een jeugd in Lokeren, brachten mijn studies me naar Brussel, waar ik uiteindelijk ook nadien bleef hangen. In de zoektocht naar een woning kwam Dilbeek heel snel naar voor als dé gemeente die alles te bieden wat we nodig hadden; nabij Brussel, veel groen, een warme sfeer en gelukkig ook een beschikbare woning.

Als persoon zoek ik verdieping op verschillende vlakken; actief werkend om kennisdeling te bevorderen, vanuit het beroep een sterke commerciële insteek, en bovenal steeds op zoek naar nieuwe contacten en inzichten.

Het was voor mij een logische stap om actief te worden binnen Groen, als je ziet wat Dilbeek te bieden heeft, maar ook omdat het besef er is dat ook hier verstedelijking op de juiste manier moet begeleid worden, willen we het karakter van elke deelgemeente bewaren. En wie vragen heeft rond composteren in de eigen tuin, ook daar help ik je graag met verder.

Als vader van drie jonge kinderen wil ik ook werken aan een Dilbeek dat klaar is voor de volgende generaties, die eigen noden en verwachtingen hebben.

Waarom kies ik voor Groen?

Als lid op de kartellijst, wil ik vooral samen met een sterk team Dilbeek vooruit helpen. Samen kunnen we een DILBEEK maken om trots op te zijn, en waarbij we ook later aan onze kinderen met trots kunnen zeggen dat we toekomstgericht gewerkt hebben.  Werken aan een mobiliteitsvisie zonder oogkleppen op te hebben; technologie gaat vandaar de dag sneller vooruit dan klassieke politici kunnen vatten… laat ons samen deze toekomstvisie dan ook vorm geven;

  • Met de juiste keuzes en middelen bieden we élk kind de beste mogelijkheden om zich te ontwikkelen
  • Een omgeving waar kinderen omarmd worden, waar spelen, sporten en ravotten volop kunnen;
  • Werken aan gezonde financiën, nu en vooral later.
  • De juiste belastingen om Dilbeek de mogelijkheden te geven om tot z’n recht te komen
  • Dilbeek kan slechts bestaan door een gezonde en duidelijk aanwezige middenstand, ondernemersinitiatieven moeten maximaal ondersteund worden om te kunnen starten en groeien.

Wil je me steunen, je kan me terugvinden op de 11de plaats op de kartellijst!