35. Karel De Ridder

08 Maart 2018

35. Karel De Ridder

56 jaar - schepen

Dilbeek/Paloke

 

Wie ben ik?

Ik ben een échte Dilbekenaar die hier als ‘ket’ naar de voetbal, de volleybal en de scouts ging. Later kwam ik als vrijwilliger bij Oxfam Wereldwinkel en 11-11-11 terecht en richtte ik mee Milieu Overleg Dilbeek op. Ook de Fietsersbond en Natuurpunt konden me wel beroeren en in ’87 kwam ik bij Agalev terecht omdat ik daar gelijkgestemden vond om mijn engagement mee te delen!

Mijn drijfveer was en is nog vooral, gelijke kansen geven aan wie het moeilijker heeft. Ik werd als opvoeder namelijk geconfronteerd met grove ongelijkheid! Dat kon en moe(s)t anders! Daarvoor heb ik de voorbije zes jaar als eerste Groene schepen ooit in Dilbeek hard gewerkt.

Waarom kies ik voor Groen?

Groen is al jaren voor mij de enige partij die steeds consequent heeft gestreden voor meer gelijkheid, meer natuur én betere gezondheid voor elkeen! Want alles hangt samen, daar zijn wij Groenen van doordrongen, en alles moet als één samenhangend geheel worden gezien! Dus meer gelijkheid op 1 en dan begint met een gezonde leefomgeving voor iedereen, met meer middelen voor de klimaatproblematiek en de zwaksten in onze samenleving!