9. Guido Van Lierde

09 Maart 2018

9. Guido Van Lierde

57 jaar - IT'er - Itterbeek

Wie ben ik?

Ik ben als Ket geboren te Brussel en opgegroeid in Ganshoren. Daar was ik tijdens mijn studies, eerst lid en daarna in leiding van de Chiro. Na een overstap naar het Gewest werd ik verbondsleider van Brussel. Ondertussen engageerde ik me in Welzijnszorg en Broederlijk Delen, 11.11.11 en de Wereldwinkel.

Op die manier kwam ik ook Karel tegen in Dilbeek. Maakte er kennis met de wereldwinkel en later ook, toen we in Itterbeek (Bettendries) gingen wonen, met de lokale afdeling van AGALEV. Vele jaren later ben ik nog actief bij Groen Dilbeek. Ondertussen ben ik ook voorzitter van de Raad voor Internationale Samenwerking (RIS).

Waarom kies ik voor Groen?

Ik ben ook voor #VK18 graag 9de kandidaat voor Groen. Samen met de vele anderen op onze Kartellijst (waar ook onafhankelijken op staan!) wil ik werken aan een DILBEEK (check ons programma!) waar mensen gelukkig zijn. Maar evenzo fier op wat er in én met de wijkraden in deelgemeenten wordt gerealiseerd.

  • Mobiliteitsgraad verhogen met o.a. degelijke fietspaden, gemakkelijke verbindingen dankzij de verschillende vormen van openbaar vervoer naar en van Brussel en groter ziekenhuizen.
  • Aandacht voor de verschillende vormen van (kans)armoede die in onze gemeenten aanwezig zijn.
  • De gemeente neemt beleidskeuzes in lijn met de SDG’s (duurzame ontwikkelingsdoelstellingen)
  • Een gunstig klimaat scheppen voor verschillende soorten van entrepreneurschap. Door middel van een eerlijke dialoog.