"Bedankt kiezers!"

07 November 2012

Beste bezoeker van onze site,  Op 14 oktober bleek al bij de eerste uitslagen dat het een spannende  avond ging worden en naarmate er meer bureaus geteld waren, werd het spannender en spannender. Pas na de volledige uitslag werd het echter helemaal duidelijk dat Groen - sp.a vooruit ging én er een alternatieve meerderheid in Dilbeek mogelijk was. Op zo'n moment waren er eigenlijk maar twee woorden mogelijk: "Bedankt kiezers!"

Hoewel er op 14 oktober al een princiepsakkoord werd getekend met N-VA en CD&V, moesten de onderhandelingen op dat moment nog helemaal beginnen, te beginnen met de inhoud. Per gemeentelijke sector werden in werkgroepen de programma's van de drie lijsten naast elkaar gelegd. Hoewel er natuurlijk discussies waren over bepaalde onderwerpen, was het algemene gevoel wel dat er met deze drie partijen een echt nieuw beleid kon worden gevoerd en dat de problemen die Dilbeek kent, kunnen worden opgelost. 

Het werden een paar drukke weken, maar op 31 oktober kwam dan de conclusie van al deze onderhandelingen met het ondertekenen met de voordrachtsaktes. Het resultaat is een unicum (voor zover ik weet) voor Dilbeek en voor het Pajottenland: een Groene vertegenwoordiging in het schepencollege. Vanaf januari zal onze lijsttrekker Karel De Ridder (foto)  ons kartel vertegenwoordigingen. Hij zal zich ontfermen over de volgende thema's: Ruimtelijk Planningsbeleid, Wonen en Huisvesting, Leefmilieu, Afvalvoorkoming, Openbare Reinheid en Groen, Internationale Samenwerking en Eerlijke Handel én Dierenwelzijn.

Er is de volgende zes jaar ontzettend veel werk te doen en ontzettend veel opgelopen achterstand in te halen. De afgelopen weken waren misschien al druk en dat worden de volgende zes jaar zeker. Maar die drukkere agende is maar een kleine moeite: we willen namelijk het uiterste doen om niet alleen te zorgen voor een ander Dilbeek, maar vooral voor een béter Dilbeek! Ik wil onze nieuwe schepen en onze twee versgekozen gemeenteraadsleden dan ook heel veel succes wensen.

Deze verkiezingen waren een succes. Jazeker, een echt succes. (Hopelijk) met uw stem, werden we één van de twee overwinnaars van de verkiezingen in Dilbeek: 15 procent meer stemmen dan in 2006 plus een zetel erbij. Door deze extra stemmen en deze extra zetel, werd het mogelijk om mee te stappen in de coalitie, wat toch nog steeds de beste garantie is om ons programma en onze visie op Dilbeek uitgevoerd te zien. Dat was ons echter nooit gelukt zonder al die mensen die op grotere of kleinere schaal hebben mee campagne gevoerd: alle mensen die hebben geflyerd, alle mensen die een bord plaatsten, alle mensen die iemand aanspraken over ons programma,... Hoewel ze allemaal een persoonlijke bedanking verdienen, wil ik er via deze weg al werk van maken: allemaal heel erg bedankt.

Misschien heeft u voor ons gestemd op 14 oktober, misschien ook niet. Maar voor wie u ook gekozen heeft, u heeft gekozen voor Dilbeek. Door mee te stappen in de coalitie hebben wij onszelf dan ook een belangrijk doel gesteld: zes jaar kiezen voor Dilbeek. Die keuze is gemakkelijk: wij willen binnen zes jaar gewoon een beter Dilbeek. Iets wat we u de volgende zes jaar elke dag gaan bewijzen!

 

Met vriendelijke groeten,

Jasper De Jonge