Dementietuin aangelegd in Breugheldal

30 September 2015

Niet alleen de gemeente, maar ook het OCMW kleurt groener. Samen met de gemeente, Pro Natura en de provincie Vlaams- Brabant werd er door het OCMW van Dilbeek een prikkelende dementietuin aangelegd aan ons woonzorgcentrum.   Via oude geuren, kleuren en smaken proberen we met mensen met dementie in contact te komen via herinneringen, daar waar mondelinge communicatie vaak moeilijk verloopt. Maar het is vooral bedoeld om onze bewoners een plek te geven waar ze zich veilig en op hun gemak kunnen voelen, in de natuur.

 

Ook voor de biodiversiteit is dit een belangrijk project. Zo is er een insectenhotel gebouwd, werden inheemse hagen, bloemen en planten aangeplant en zijn de voelmuren perfect als overwinteringsplaats voor allerlei dieren.

 

Dit is een heel mooi project en een voorbeeld wat je kan doen met weinig geld maar veel inzet van mensen en overheden, niet in het minst onze Groen-deputé Tie Roefs, die zorgde voor een groot deel van de financiering. Ga zeker eens een kijkje nemen! Het is de moeite!