Dilbeekse coalitie blijft één en ondeelbaar

14 September 2016

De verschillende fracties die de Dilbeekse coalitie vormen, zijn vastberaden om samen verder te besturen in het belang van Dilbeek en de Dilbekenaar. De coalitie en de meerjarenplanning die in 2013 werd gevormd blijft zo één en onbreekbaar ondanks het overloopgedrag van een raadslid. Er verandert immers niets aan het feit dat een duidelijke meerderheid van de bevolking in 2012 een stem heeft uitgebracht op 1 van de coalitiepartners. Deze haalden toen 8% meer dan het nieuwe kartel Union-VLD. Wij roepen de heer Crabbe dan ook op om deze verkiezingsuitslag te respecteren en de eer aan zichzelf te houden door ontslag te nemen. Dit betekent dat we blijven duurzaam investeren in de toekomst: wegen, scholen, sportinfrastructuur, veiligheid (brandweer, politie),? . Stuk voor stuk investeringen die noodzakelijk zijn om onze gemeente er terug bovenop te brengen en onze kinderen niet te belasten met de verborgen schuldenberg van slecht onderhouden infrastructuur. Wegen en sporthallen kan je immers niet blijven oplappen.  

<!--/*--><![CDATA[/* ><!--*/ img { float: left; } /*--><!]]>*/

En voor deze investeringen zijn middelen nodig. Bouwen zonder centen kan niet. De belastingen verlagen betekent dan ook dat men investeringen moet schrappen en mogelijk zelfs personeel moet ontslaan. Een significante belastingverlaging betekent miljoenen schrappen op jaarbasis, niet enkele 10.000en euro's. Tenzij men een mini-belastingverlaging wil verkopen als een overwinning. Kortom, indien VLD A zegt, moet het ook B zeggen. We zijn dan ook benieuwd naar hun concrete becijferde voorstellen.

Bovendien krijgt VLD geen enkele beslissing door de gemeenteraad zonder de steun van UF en geven ze in feite de sleutel in handen van de Franstaligen. De VLD kan dus moeilijk ontkennen dat ze een nieuwe meerderheid vormen met UF om beslissingen door de gemeenteraad te duwen tegen de wil van de electorale meerderheid van de bevolking. Indien ze dit toch doen, wordt Dilbeek in de feiten onbestuurbaar.