Eindejaarswens van onze voorzitter

27 November 2021

Eindejaarswens van onze voorzitter

Wat staat er dit jaar op het programma?

“197 landen bereiken akkoord op klimaattop in Glasgow”, met deze kop bracht De Standaard een tijdje geleden haar breaking news in onze huiskamers binnen. Al weten wij Groenen dat dit voor ons en de vele klimaatactivisten zeker onvoldoende is, toch mogen we ook een beetje hoopvol zijn over het feit dat al die landen zich aan die max. 1,5°C willen/ zullen houden.

Ondertussen tikt de klok genadeloos verder en staan de kalenders te popelen om ons het nieuwe jaar aan te kondigen. Wij maken er dankbaar gebruik van om ook onze éérste activiteit van 2022 onder jullie aandacht te brengen, namelijk onze Nieuwjaarsreceptie op 16 januari!

Deze keer steken we het in een ander kleedje, Tom en Karel nemen ons op sleeptouw voor een wandeling door de Wolfsputten. Om 14u vertrekken we hiervoor van op de parking aan de Westrand. Na afloop klimmen we terug bergop, naar Club 1 het goed verlucht lokaaltje waar we vanaf 16u onze nieuwjaarsreceptie houden. Ook mensen die de wandeling ‘skippen’ zijn daarvan harte welkom!!

We laten het hier natuurlijk niet bij, want ons volgende event kondigt zich reeds op zaterdag 23 april aan. Jaja, het Groen eetfeest dat we omwille van Corona hebben moeten missen, willen we heel graag opnieuw met jullie vieren (we hopen dat de cijfers tegen dan veel gunstiger zijn)! Onze stuurgroep kwam reeds 2 maal met de keukenpieten samen om jullie opnieuw heel hartelijk te kunnen verwelkomen en in de watten te leggen, in ons zaaltje in Sint-Gertrudis-Pede. We wijken bijna niet af van ons gekende stramien, vertrekkende van een lenteslaatje over een hoofdmaaltijd met keuze tussen zelfgemaakte lasagnes, spaghetti of Chili con Carne. Om vervolgens weg te dromen bij een overheerlijke taart met koffie of thee. Dit alles overgoten met o.a. Fairtrade wijnen en fruitsapjes. Of kiest u liever voor een lokaal Dilbeeks biertje?

Al begin ik –en u waarschijnlijk ook- nu reeds honger en goesting te krijgen, we hebben nog een aantal maanden voor de kiezen, waarbij onze gemeenteraadsleden in commissies en tijdens de Gemeenteraden, vragen en adviezen vanuit Groen Dilbeek onder de aandacht brengen.

Onze aanwezigheid, betrokkenheid en waakzaamheid blijven de handvaten om het beleid op te volgen en waar nodig (ja) bij te sturen.

Ondertussen wens ik jou, je familie en vrienden die je omringen een sfeervolle, aangename en rustgevende Kerst en eindejaarsperiode toe! En dat dit voor eenieder met behoud van een goede gezondheid mag verlopen. Eigenlijk dragen we daar zelf ook ons steentje toe bij!

 

Guido Van Lierde

Voorzitter Groen Dilbeek