Gemeente Dilbeek voert strijd tegen hondenpoep op

16 September 2016

Weinig zo vervelend als stappen in een hondenstront tijdens een rustige wandeling. Hoewel er in het verleden wel al pogingen werden gedaan om dit zoveel mogelijk te vermijden, blijft dit toch nog een probleem. Met onze schepen Karel De Ridder (Groen) voert de gemeente nu de strijd op tegen deze overlast. Van sensibiliseren ... De voorbije maanden werden wandelaars die met hun hond op stap waren, aangesproken door de Dilbeekse politie met de vraag of ze een zakje voor hondenpoep bij zich hadden. Dit wordt immers verplicht door het politiereglement. Als ze zo'n zakje niet bijhadden, kreeg de wandelaar een kokertje met zakjes en een folder met de toelichting van de actie.

Vanaf deze week gaat de sensibilisatieactie in een hogere versnelling. Op een 35-tal plaatsen in Dilbeek zijn speciale waarschuwingsborden geplaatst en wijkinspecteurs van de politie zullen ook vlaggetjes planten bij hondenpoep.  De hoop is dat zoveel mogelijk hondeneigenaars zo beseffen dat dit niet kan. Dit tweede deel van de actie zal lopen tot eind 2016.

... naar verbaliseren

Na de sensibilisatieacties zal er vanaf begin 2017 door de politie streng worden opgetreden als een hondeneigenaar op heterdaad betrapt wordt of geen zakje bij zich heeft. Er zal in die gevallen steeds een GAS-boete worden opgelegd, die kan oplopen tot wel 350 euro. Hopelijk worden de Dilbeekse trottoirs zo hondenpoepvrij.

Hondenambassadeurs gezocht

Naast de acties van de politie en het gemeentebestuur zoekt de gemeente nog steeds hondenambassadeurs. Dit zijn vrijwilligers die mee willen helpen om andere hondeneigenaars te sensibiliseren en hen te overtuigen om hun hondenpoep op te ruimen.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met de dienst welzijn en preventie via [email protected] of 02/568.00.40.