30 aug 2018

Groen-sp.a stelt onafhankelijke kandidaten voor

Naast kandidaten van Groen en sp.a zullen op de lijst van het kartel Groen-sp.a in Dilbeek ook vijf onafhankelijke progressieve kandidaten staan. “Samen willen wij mee dit groen en sociaal project mee ondersteunen!” Zij zullen plaats 29 tot en met 33 innemen.

 

Alain Vanclooster:

“Als ambtenaar en amateurkunstenaar wil ik graag partijpolitiek neutraal blijven, maar dat belet mij niet om mij maatschappelijk te engageren voor een goed project en een goed programma dat zowel groen als sociaal is.  Ik ga voor betaalbare woningen en kinderopvang, behoud van de groene ruimte en van ons erfgoed, verkeersarme dorpskernen, afvalvoorkoming en een divers cultuuraanbod.” Alain komt uit Groot-Bijgaarden, is 56 jaar en is actief in Dilbeek als dichter-performer, Curieus, CC Westrand en bij de compostmeesters.

Cathleen Zielens:

Als arbeidsconsulente werkt Cathleen dag in, dag uit, aan jobzekerheid voor haar cliënten. Daarnaast is ze ook actief binnen het Dilbeekse Masereelfonds. “Wat mij aanspreekt bij het Masereelfonds is de kritische bevraging van de maatschappij. We mogen ons niet neerleggen bij de standstill.” Reeds tijdens haar studententijd in de jaren 80 ijverde ze voor windenergie als alternatief voor kernenergie, onder meer als onderwerp van haar thesis.

Gido Van den Ende:

Als filosoof, ondernemer en raadsman (en nog heel wat meer) zijn Gido zijn dagen altijd heel gevuld. Oorspronkelijk uit Groot-Bijgaarden woont hij ondertussen samen met Danielle in het centrum van Dilbeek. “Ik wil voluit gaan voor een beleid voor en door de burger. Samen kunnen we gaan voor welzijn en goed leven voor elke Dilbekenaar, overal in onze gemeente!”

Edith Goossens:

Haar hele carrière heeft Edith als ‘mevrouw Goossens’ de leerlingen van Sint-Angela in Ternat muziek aangeleerd. Onderwijs zit haar dus in het bloed. “Ik wil deze lijst ondersteunen omdat het de lijst is met het programma voor de toekomst. En de toekomst, dat is een gezonde en sociale gemeente waar iedereen thuis is!

Samen met haar echtgenoot Frank woont Edith op de Lenniksebaan in Itterbeek.

Bruno Vander Gracht:

Bruno is 55 jaar en woont in Itterbeek. “Met alle andere kandidaten wil ik voluit samen gaan voor een links beleid in Dilbeek. De uitdagingen voor de toekomst zijn groot, het is dringend tijd om die aan te pakken. En met Groen-sp.a hebben we de juiste oplossingen!”