Jasper De Jonge (26) trekt lijst voor Groen-sp.a Dilbeek

15 Januari 2018

Op zijn nieuwjaarsreceptie maakte Groen-sp.a Dilbeek de lijsttrekkers voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Op de eerste plaats staat OCMW-raadslid Jasper De Jonge (Groen, 26). Hij vormt een kopduo met gemeenteraadsvoorzitter Karina Peeters (sp.a, 55), die op plaats twee staat. Schepen Karel De Ridder (Groen) duwt de lijst.


v.l.n.r. Cedric Dujardin, Karina Peeters, Karel De Ridder, Marieke Hoekendijk & Jasper De Jonge

Eind december lieten Groen en sp.a al weten dat ze opnieuw samen naar de verkiezingen trekken. Op de lijstvorming was het wachten tot hun gezamenlijke nieuwjaarsreceptie, waar de eerste namen bekend werden gemaakt. Naast het kopduo staan bovenaan de lijst gemeenteraadslid Cedric Dujardin (sp.a, 34) en Marieke Hoekendijk (Groen, 58) op respectievelijk plaatsen drie en vier.

"We zijn uiteraard zeer blij met het vertrouwen dat we van onze leden hebben gekregen", klinkt het bij Jasper De Jonge (Groen). "Met veel enthousiasme gaan we de komende maanden de Dilbekenaren verder proberen te overtuigen van ons project voor deze gemeente. De uitdagingen voor Dilbeek zijn dan ook groot: de klimaatdoelstellingen halen en het groene karakter versterken, voldoende plaatsen voorzien in zorg, onderwijs en kinderopvang, alle Dilbekenaren de kans geven zich veilig te verplaatsen, ?"

Ook op sociaal vlak is er ook nog heel wat werk aan de winkel, vult Karina Peeters (sp.a) aan. "Ondanks de bestaande projecten, zoals het VONK-project van het OCMW, blijven bijvoorbeeld de kinderarmoedecijfers alarmerend hoog in Dilbeek. Het bestrijden ervan moet dan ook een van de prioriteiten worden van het volgende bestuur. En wij willen daar zeker onze steen toe bijdragen."

Karel De Ridder als lijstduwer

Huidig schepen Karel De Ridder (Groen) gaat de lijst duwen: "Ik ben sinds jaren een groot voorstander van het rotatieprincipe. Zeker in de politiek is het nodig om geregeld voor vernieuwing te zorgen en na 30 jaar in de spits van de groene partij in Dilbeek, is het nu meer tijd voor een coachende rol. Als lijstduwer zal ik er wel alles aan doen om mee te zorgen voor een sterke campagne want ik ben ervan overtuigd dat we met deze ploeg een mooi resultaat kunnen neerzetten bij de verkiezingen én dat Dilbeek nood heeft aan een sterke progressieve stem in de gemeenteraad".

BIJLAGEN:
persbericht_20180115_-_groen-sp.a_maakt_lijsttrekkers_bekend.pdf