Plan Keperenberg-site: bijna goed maar spijtig van de verharding

28 November 2021

Plan Keperenberg-site: bijna goed maar spijtig van de verharding

We hopen dat de geesten binnen de meerderheid nog zullen rijpen, zodat dit stukje Itterbeek zo groen mogelijk blijft!

Op de afgelopen gemeenteraad werd het nieuwe plan voor de Keperenberg-site goedgekeurd. Met onze fractie onthielden we ons bij de stemming. Het plan omvat voor Groen immers een aantal goede zaken, in het bijzonder het nieuwe woonzorgcentrum, maar de extra verharding die er bijkomt, samen met de bijkomende (geluids)overlast, kan voor ons niet door de beugel.

Voor Groen omvat het masterplan dat aan de gemeenteraad werd voorgelegd heel wat goede elementen: er komt op termijn een nieuw, modern woonzorgcentrum, er wordt meer speelruimte voorzien voor de kinderen van ’t Keperke en de sporthal was absoluut aan vernieuwing toe.

Voor ons een groot minpunt in het plan is echter de extra verharding die er komt door extra padelvelden en tennisvelden aan te leggen op een terrein aan de Sackweg (de zogenaamde Ganzenwei, aangeduid op de foto) dat de meerderheid op de gemeenteraad van oktober aankocht. We keurden dit met onze fractie niet goed aangezien hiermee niet alleen het open zicht op de vallei volledig wordt geblokkeerd én hiermee nog een groot stuk Itterbeek verder wordt verhard, maar ook omdat er met de aanleg van deze extra sportaccommodatie heel wat extra overlast voor de omwonenden zal komen. Ook het schrappen van de geplande cohousingprojecten is voor ons een minpunt.

Dit Masterplan is uiteraard maar een eerste stap, hierna worden de architecten aan het werk gezet. We hopen dat ondertussen de geesten binnen de meerderheid nog zullen rijpen, zodat dit stukje Itterbeek zo groen mogelijk blijft!