Nieuwe serviceflats Breugheldal zijn klaar

28 Mei 2015

Eind december werden de laatste werken uitgevoerd aan de nieuwe vleugel van het woonzorgcentrum Breugheldal. Dankzij deze uitbreiding - met 2 verdiepingen nieuwe serviceflats en 1 verdieping nieuwe kamers - kunnen we de té lange wachtlijsten alvast voor een deel wegwerken. De eerste bewoners trokken ondertussen al in hun nieuwe woonst. Naast de opening van de nieuwe vleugel heeft Breugheldal dit jaar nog iets te vieren. Ons woonzorgcentrum bestaat 40 jaar! Daarom organiseerde het OCMW een feestweekend, met op vrijdag 24 april een academische zitting en op zondag 26 april een groot feest.   Nieuwe noodwoningen

Stel je voor: door een brand of familiaal conflict kom je plots op straat te staan. In zulke gevallen kan je bij het OCMW terecht voor een tijdelijke noodwoning. Jammer genoeg is het aantal noodwoningen beperkt, waardoor niet iedereen die hulp nodig heeft, die ook kan krijgen. Het OCMW besliste daarom één miljoen euro opzij te zetten om de volgende jaren te kunnen investeren in nieuwe noodwoningen. Zodat inwoners in nood niet in de kou blijven staan.

 

Wat de toekomst brengt... ... is nog onzeker.

Door een beslissing van de Vlaamse regering zullen vanaf 1 januari 2019 de OCMW's niet langer bestaan als onafhankelijke instellingen, maar fusioneren met de gemeente. De volgende jaren denken politiek en administratie verder na over hoe deze fusie in de praktijk vorm zal krijgen. Voor Groen mag deze fusie alvast geen excuus worden om te besparen op de taken van het OCMW. Dilbeek heeft nog veel noden waar de gemeente iets aan kan en moet doen: armoedebestrijding, seniorenzorg, kinderopvang ... Efficiëntiewinsten? Graag! Maar die winsten moeten integraal naar meer en beter sociaal beleid gaan. Daarom blijven we met Groen ook na de fusie eind 2018 een sterk lokaal sociaal beleid eisen in Dilbeek!