Thema's

Verandering hangt in de lucht. Overal tonen doeners dat het anders kan. Met een klein gebaar, vol lef en levenslust. Ook in jouw gemeente, jouw wijk, en ja, zelfs jouw straat.

Want hier begint de vooruitgang. Samen met alle Dilbekenaren willen we bouwen aan een eerlijker, groener en gezonder Dilbeek.

Eerlijker

Met Groen willen we iedereen mee, van jongs af aan. Kinderopvang en onderwijs zijn daarom prioriteiten, net als de strijd tegen de kinderarmoede. We betrekken alle inwoners mee bij het beleid. Zo maken we Dilbeek eerlijker.

In Dilbeek verdient elk kind een plaats. Met 100 extra plaatsen in de kinderopvang gaan we ervoor dat iedere ouder een betaalbare plek in de kinderopvang vindt. Elk Dilbeeks kind moet in Dilbeek naar school kunnen gaan. De armoede blijft stijgen in onze gemeente. Wij willen deze trend keren met...

Lees Meer ›

Groener

Groen maakt gelukkig. We beschermen de natuur, behouden onze kostbare open ruimte en zorgen ervoor dat elke inwoner toegankelijk groen op wandelafstand heeft. Zo maken we Dilbeek groener.

Bomen zijn goed voor mens, dier en planeet. Met Herdebeekbos plantten we er al veel aan, het begin van een Dilbeeks woud! Tegelijkertijd zorgen we voor een openbaar park in elke kern en meer groen in het straatbeeld. Dilbeek is Parijs niet, en toch kunnen we een verschil maken voor...

Lees Meer ›

Gezonder

In Dilbeek is het aangenaam wonen, werken en wandelen. We willen dat zo houden, met aandacht voor uw gezondheid. We leggen veilige centra en wegen aan, zorgen voor frisse lucht en helpen onze lokale ondernemers. Zo maken we Dilbeek gezonder.

Elke Dilbekenaar, van jong tot oud, moet zich vlot en veilig kunnen verplaatsen. Voetgangers en fietsers krijgen de ruimte en voorzieningen die ze verdienen, met toegankelijke dorpen en wijken. Met de Ring en de E40 lopen er twee grote bronnen van vervuiling door onze gemeente. Samen met de omwonenden stellen...

Lees Meer ›