Voetwegen 99 & 102 blijven bestaan

06 Maart 2018

Voetwegen 99 & 102 blijven bestaan

De gemeenteraadsleden die voetwegen 99 en 102 graag zagen verdwijnen hebben opnieuw bot gevangen. Na fel protest, onder meer van Groen, vernietigde de minister de afschaffingsbeslissing van de provincie.

Aangezien elke voetweg die verdwijnt, een verlies aan beleving is, zijn we met Groen uiteraard heel blij met dit resultaat. Zeker omdat het hier gaat over voetwegen die druk worden gebruikt en omdat deze poging tot afschaffing op geen enkele reden van algemeen belang was gebaseerd, wat nu ook door de minister werd bevestigd. Het enige resultaat is, mede dankzij Open VLD, een stevige factuur en veel verspild werk voor het organiseren van de openbare onderzoeken.

De inspanningen van de vele Dilbekenaren die klacht hebben ingediend tegen de verlegging van voetweg 99 en afschaffing van voetweg 102, zowel tijdens het openbaar onderzoek, alsook na de rampzalige beslissing vanuit de provincie, hebben duidelijk geloond. We hopen dat dit een duidelijk signaal is naar alle betrokkenen, en vooral naar de indieners toe, dat ‘bezit’ niet gelijk staat aan ‘macht’; de voetwegverbindingen moet beschikbaar blijven beschikbaar voor alle inwoners.

Goede trage wegen zijn een troef, we hebben er meer van nodig, niet minder.