Zomer in Nieuwpoort

08 Oktober 2017

Jaarlijks trekken de groenen uit heel het land naar Nieuwpoort voor het Zomerweekend van Groen. Guido Van Lierde, onze ondervoorzitter, was aanwezig en brengt graag verslag uit. Zaterdagochtend op weg naar zee, met een obligate halte in Gent voor koffie. Aangekomen in de Floreal in Nieuwpoort, vlug langs het onthaal bij Aisha. Ik krijg er een badge voor de gedeelde kamer en koop maaltijdbonnen. We kunnen starten! Dan gaat het naar de eerste werkgroep (Eerlijk? Tja, de 2e). Annalisa Gadaleta (Schepen) vertelt over haar duurzaam Molenbeek. Geen speld tussen te krijgen! Ik voel het al, de dag zal te kort zijn. Buiten schijnt de zon! Achteraf schuiven we aan tafel en leven we ons in in de verhalen uit Limburg, Leuven en Brussel. De namiddag is goed gevuld met een sessie rond ruimtelijke ordening (met Pieter Verstraete) en vervolgens neemt Bart Staes ons mee in 'De tango Europa ? Turkije'. Joost Lagendijk (GroenLinks), Turkijekenner, loodst ons doorheen de geschiedenis.

De zon schijnt nog steeds en ik geniet van een glas gerstenat op de overvolle dijk. Het is tijd voor het avondeten, terug aan de tent merken we dat er slechts nog een beperkte voorraad eten is, maar ? wel lekker. We sluiten de dag af met een circusact, schuiven aan voor lekkere pannenkoeken van Meyrem en Jeremy. 3 uren hebben ze buiten gebakken!! We duiken de nacht in met een fuif waarbij ook Meyrem en Imade hun draaitafel laten stomen. 

Zondagochtend. Genieten van het laatste ontbijt. Raprap nog de kamer leegmaken en hop, naar het laatste debat in de grote zaal (Hum, er zijn nog plaatsen leeg). Topic: "De Europese stand van zaken" met o.a. Tomas Vanheste en Petra De Sutter. Om 12 uur loopt de theaterzaal volledig vol voor de slotspeech van Meyrem gevolgd door een zomerse receptie.

De batterijen opnieuw opgeladen, keren we terug naar Dilbeek. Nieuwsgierig?! Kom volgende jaar ook mee naar zee. Spread the news!

 

Guido Van Lierde, ondervoorzitter Groen Dilbeek